Playa del Carmen Weer

weer en klimaat, tips & informatie

Klimaat playa del Carmen

Het klimaat van Playa del Carmen is als een geschenk van Moeder Natuur voor wie op zoek is naar warmte en zonneschijn. Deze prachtige badplaats, gelegen aan de oostkust van Mexico in de regio Quintana Roo, verwelkomt bezoekers met een tropisch en aangenaam klimaat dat het hele jaar door een ideale vakantiebestemming maakt.

Op deze pagina lees je alles over het weer en klimaat in Playa del Carmen. Ben je benieuwd naar het weerbericht voor komende dagen? Of wil je weten wat de gemiddelde temperatuur per maand is? Hier vind je alle informatie over het weer dat je zoekt.

Weer in Playa del Carmen

In Playa del Carmen kun je genieten van het hele jaar door aangename temperaturen. De zomers zijn warm en vochtig, met temperaturen die vaak rond de 30 tot 35 graden Celsius liggen. Dit seizoen, dat loopt van juni tot oktober, is ideaal voor zonaanbidders die van de hitte houden en graag verfrissende duiken in de Caribische Zee nemen.

De winters in Playa del Carmen, van november tot april, zijn milder en minder vochtig. Overdag schommelen de temperaturen meestal tussen de 25 en 30 graden Celsius, waardoor het de perfecte tijd is voor activiteiten zoals duiken, snorkelen en sightseeing. ’s Avonds koelt het slechts een beetje af, wat zorgt voor aangename nachten om te wandelen langs de Quinta Avenida of om te genieten van een romantisch diner aan zee.

Playa del Carmen kent een regenseizoen dat voornamelijk in de zomermaanden valt, van juni tot oktober. Tijdens deze periode kunnen er kortstondige maar krachtige regenbuien optreden, meestal in de vorm van tropische stortbuien. Hoewel het regent, is het zelden de hele dag door, en de regenbuien zijn vaak welkom om de hitte te breken.

Het orkaanseizoen in de regio loopt van juni tot november, met de piekactiviteit meestal in september en oktober. Hoewel Playa del Carmen af en toe getroffen kan worden door tropische stormen of orkanen, zijn moderne waarschuwingssystemen en voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

Populaire vakantie aanbieders
1. TUI
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
9,4
4.8/5
De vakantiediscounter
2. VakantieDiscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9,2
4.7/5
Prijsvrij
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
8,9
4.5/5

Alles over Playa del Carmen

Klimaat Playa del Carmen

Playa del Carmen, gelegen aan de prachtige Caribische kust van Mexico, staat bekend om zijn zonovergoten dagen en aangename temperaturen. Het klimaat van deze badplaats is een van de vele redenen waarom het zo geliefd is bij reizigers van over de hele wereld. Laten we eens dieper ingaan op de temperatuur in Playa del Carmen en hoe deze de ervaring van een bezoek aan deze betoverende bestemming beïnvloedt.

Warmte en Zonneschijn

Playa del Carmen geniet het hele jaar door van een tropisch klimaat dat wordt gekenmerkt door warme temperaturen en overvloedige zonneschijn. De zomermaanden, die lopen van juni tot oktober, brengen de heetste dagen met zich mee, met temperaturen die vaak schommelen tussen de 30 en 35 graden Celsius. Dit is de perfecte tijd om te genieten van luieren op het strand, zwemmen in de Caribische Zee en zonnebaden.

Milde Winters

De wintermaanden, van november tot april, brengen mildere temperaturen naar Playa del Carmen. Overdag schommelen de temperaturen meestal tussen de 25 en 30 graden Celsius, waardoor het aangenaam warm is zonder te overdrijven. ’s Nachts koelt het slechts een beetje af, wat zorgt voor comfortabele avonden om te wandelen, dineren en genieten van het bruisende nachtleven.

Regen en Orkanen

Playa del Carmen heeft een regenseizoen dat voornamelijk in de zomermaanden valt. Tijdens deze periode kunnen er korte maar krachtige regenbuien voorkomen, meestal in de late namiddag of ’s nachts. Deze regen is vaak verfrissend en draagt bij aan de weelderige vegetatie in de omgeving.

Het orkaanseizoen in de regio loopt van juni tot november, met de piekactiviteit meestal in september en oktober. Hoewel Playa del Carmen af en toe getroffen kan worden door tropische stormen of orkanen, zijn de autoriteiten goed voorbereid om de veiligheid van de bewoners en bezoekers te waarborgen.

Weersverwachting Playa del Carmen

De beste tijd om Playa del Carmen te bezoeken, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je van warmte en levendige zomerse activiteiten houdt, zijn de maanden tussen november en april ideaal. Als je de hitte wilt vermijden en de regen niet erg vindt, kan het laagseizoen tussen juni en oktober een budgetvriendelijke optie zijn.

Het klimaat van Playa del Carmen is een van de vele redenen waarom deze bestemming zo aantrekkelijk is. Of je nu komt om te zonnebaden, avontuur te beleven of gewoon te ontspannen, de temperatuur in deze betoverende badplaats zorgt ervoor dat je reis een prettige en onvergetelijke ervaring wordt.

Temperatuur Playa del Carmen

Weer Playa del Carmen Januari

19° tot 28°

Weer Playa del Carmen Februari

19° tot 29°

Weer Playa del Carmen Maart

20° tot 31°

Weer Playa del Carmen April

21° tot 32°

Weer Playa del Carmen Mei

22° tot 32°

Weer Playa del Carmen Juni

23° tot 32°

Weer Playa del Carmen Juli

23° tot 33°

Weer Playa del Carmen Augustus

24° tot 33°

Weer Playa del Carmen September

23° tot 32°

Weer Playa del Carmen Oktober

22° tot 31°

Weer Playa del Carmen November

21° tot 29°

Weer Playa del Carmen December

19° tot 29°